Tuba Büyüküstün
5 Temmuz 1982, İstanbul doğumlu...

İstanbul Özel Doğuş Okulları'ndan ve Mimar Sinan Üniversitesi Sahne Dekorları ve Kostüm Tasarımı bölümünden mezun oldu.

Üniversitede okurken reklam filmlerinde rol aldı.

Yönetmen Tomris Giritlioğlu ile tanıştıktan sonra oyunculuğa başladı.

‘Sultan Makamı’ adlı dizinin son dört bölümünde rol aldı.

2004 yılında Çağan Irmak'ın yönettiği ‘Çemberimde Gül Oya’ adlı dizideki ‘Zarife’ rolüyle büyük çıkış yakaladı.

Aynı yıl Cemal Şan'ın yönettiği ‘Gülizar’ adlı televizyon filminde Şevket Çoruh ve Yetkin Dikinciler'le başrolü paylaştı.

Ayrıca yine Çağan Irmak'ın filmi ‘Babam ve Oğlum’da oynadı.

Aydın Bulut'un yönettiği ‘Ihlamurlar Altında’ adlı dizide Bülent İnal, Sinan Tuzcu ile başrolü paylaştı.

Diskografisi...

2007 Asi
2006 Sınav
2005 Aşk Yolu
2005 Ihlamurlar Altında
2005 Babam ve Oğlum
2004 Gülizar
2004 Çemberimde Gül Oya
2004 Sultan Makamı

Reklamları...

Pantene...
Maximum Card...
Tofita...
Molped...